Vragenvuurtje aan NTFO

Vragenvuurtje aan NTFO

Vrijdag, 30 maart 2012 - 17:05

NTFO heeft zich de laatste paar jaar in de kijker gespeeld met opvallende releases op labels als Diynamic en hun eigen Sintope. Het Roemeense duo, bestaande uit Robert en Dani, is momenteel bezig aan een opmars door het internationale clubcircuit. Met hun emotioneel beladen, melodieuze house voegen ze een nieuw en verfrissend hoofdstuk aan het Roemeense succesverhaal toe. Een paar vragen aan deze geweldenaren, voordat ze zaterdag voor het eerst aantreden op Nederlandse bodem tijdens Rockit Invites MONO.

Waar staat NTFO voor?
We zijn begonnen als dj’s. Dani had toen zijn alias Narcotiq en ik (Robert) draaide onder de naam Fort. NT van Narqotic en FO van Fort, voila!

Wat was het bijzonderste moment voor jullie tot nu toe?
Ik denk dat het speciaalste moment uit onze carrière tot nu toe het moment dat we werden getekend voor Dyinamic. Dat heeft echt een hoop voor ons betekend en daardoor zijn we voor de rest van de wereld pas echt zichtbaar geworden.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en wat maakt jullie een goed team?
We kennen elkaar al vanaf onze kindertijd, toen we een jaar of acht, negen waren. We zijn een goed team om dat we elkaar respecteren en in onze waarde laten.

Voelen jullie je deel van een Roemeense house beweging? Voel je een connectie met andere internationaal bekende Roemenen?
Ja, we voelen ons zeker deel van een Roemeense ondergrondse beweging. We zijn heel erg gecharmeerd door Mihai Popoviciu’s stijl en hij staat heel dicht bij ons.

Wie waren jullie grootste invloeden toen jullie begonnen en wie zijn dat nu?
Toen we begonnen in 2006/2007, was Toolroom een belangrijke invloed. Nu is het vooral Dyinamic waar we de grootste inspiratie vandaan halen.

Wat is het idee achter Sintope? Wat is jullie doel voor het label?
Sintope was opgezet in 2008 als een platform voor jong talent uit Roemenië. Inmiddels doen we ook veel samenwerkingen met toffe gasten uit het buitenland.

In welke richting ontwikkelt jullie sound zich?
Het is vooral pompend, beladen met een hoop emotie. Soms een tikkeltje ondeugend, en altijd met een goede dosis waanzin.

Zijn jullie wel eens in Amsterdam geweest? Wat verwacht je er precies van?
Nee… Dit is de eerste keer en we hebben er ZIN in! Eindelijk gaan we Lauhaus ontmoeten, we weten dat hij onze tracks draait. Het wordt te gek om het Amsterdamse publiek onze sound te laten horen.

Geen Rockit Area @ Ultrasonic 2018

Maandag, 29 januari 2018 - 18:06

Rockit @ Ultrasonic met HEY!

Dinsdag, 28 februari 2017 - 18:06

Zondag 19 juli: Melon & Friends @ Flipside

Dinsdag, 14 juli 2015 - 02:02

Zondag 12 juli: Flipside @ Oldschool

Donderdag, 9 juli 2015 - 14:02

21 juni @ Flipside: We Are The Music Makers

Maandag, 15 juni 2015 - 05:05